top of page
101 - 08 mei 2021.jpg

Hi,
ik ben Maaike

Mijn naam is Maaike. Ik heb een praktijk voor huidverzorging en voetreflex-therapie en geef sinds de zomer van 2019 les bij R.UIT. Mijn praktijk Voet en Toet is sinds begin 2021 gevestigd in het pand van R.UIT.

Ik houd zelf enorm van sporten; ik loop hard, zit in de zomer op mijn racefiets, doe aan krachttraining, uiteraard houd ik van yoga en ben onlangs begonnen met tennisles. Ik ben geboren en getogen in Pijnacker, Zuid-Holland, en woon sinds 2014 in Deventer, net buiten het centrum, samen met Dennis, met wie ik al heel wat jaartjes samen ben.
Oh ja, en ik ben gek op ananassen, uiteraard om op te eten, maar van de afbeelding alleen al word ik vrolijk en blij. Wist je dat ik zelfs een ananas-tatoeage heb? 

R.UIT coach

Binnen R.UIT ben ik werkzaam als Yogadocente . Ik geef de volgende groepslessen:

1. Do- in  R.UIT

2. Yin R.UIT

Do-In Yoga is een Japanse vorm van yoga en gebaseerd op de 5 elementen; Hout – Vuur – Aarde – Metaal – Water. Do-In betekent vrij vertaald; stroming van energie. Tijdens de lessen bewegen we door de yoga-houdingen heen en masseren we drukpunten, waardoor jouw energie gaat stromen. Het gaat er in deze les niet om hoe goed of hoe diep je in een houding kunt komen, het gaat erom dat je kunt voelen dat er energie, Qi, gaat stromen. Dit kan je voelen door middel van tintelingen, warmte, kippenvel of een soort van champagne-achtig gevoel in je ledematen.
Én heel belangrijk; we eindigen de les altijd met jouw (innerlijke) glimlach op je gezicht. 

Yin-Yoga

Tijdens een Yin Yoga-les mag je gaan voelen wat er gebeurt als je een houding voor een langere tijd aanneemt. De houdingen zijn altijd zittend of liggend. Je neemt een houding aan, en gaat in die houding je ademhaling verdiepen en verlengen; ademen naar het gebied waar je stretch of spanning voelt, en dat gebied verzachten met je aandacht en ademhaling.

 

Hatha-Yoga

Een klassieke vorm van yoga. Meestal beginnen we met staande houdingen, en bewegen we daar vanuit door naar zittend en/ of liggend. Houdingen als de boom, neerwaartse hond en de kindhouding komen (bijna) altijd terug in de les. Máár soms zit er toch een klein Do-In sausje van mij overheen, en doen we de les nét even anders. De klassieke Hatha-houdingen kunnen we namelijk ook vertalen naar de Do-In filosofie, en zo komen Hatha en Do-In heel mooi samen.

Power-Yoga

Een krachtige yoga-les, met krachtige houdingen. Je kan het wellicht vergelijken met een krachtige workout voor heel je lichaam, maar dan met het accent op de rust in je hoofd ervaren. Hoe kan je in een krachtige en misschien moeilijke houding toch weer terugkeren naar jezelf en blijven doorademen in plaats van je adem vast te zetten? Dit kan je bijvoorbeeld in het dagelijks leven ook helpen om door te blijven ademen op de momenten dat de situatie wat moeilijk voor je is. Uiteraard giet ik ook in deze les mijn Do-In sausje er overheen, zodat we alle 5 elementen aanraken.

Favo houdingen?

1. De kraanvogel-houding


Deze houding vind ikzelf heel fijn omdat dit geen statische houding is, maar een fijne flow die je kan uitvoeren op je ademhaling. Door je pols op deze manier te buigen, geef je ruimte in bijvoorbeeld de Dikke Darm-meridiaan. De Dikke Darm-meridiaan helpt je om oude energie, maar ook emoties, los te laten. Dit in combinatie met een diepe uitademing, waarbij je ook oude energie loslaat en dus uitademt, maakt de houding zeer krachtig. In deze houding komen de meerdere elementen samen, zoals eigenlijk bij alle houdingen. Niet één houding is helemaal Aarde of Vuur bijvoorbeeld. Alle elementen werken met elkaar samen. Dit vertel ik je zoveel mogelijk tijdens de les.

145 - 08 mei 2021.jpg

2. Meridianen kloppen

 

Het kloppen van de meridianen is een duidelijk kenmerk van de Do-In Yoga. Op deze manier maak je de energie wakker in de meridianen en help je die te laten stromen. Oude energie wordt afgevoerd waardoor er plaats wordt gemaakt voor nieuwe, frisse, stromende energie. Net als in een rivier waar je een dammetje weghaalt; troebel stilstaand water komt in beweging en wordt steeds schoner en helderder.

151 - 08 mei 2021.jpg
139 - 08 mei 2021.jpg

Wil je mij bereiken?

Wil je meer weten over wat ik voor jou kan betekenen of heb je andere vragen? Neem dan contact met mij op!

bottom of page