top of page
74 - 12 mei 2022.jpg

Hi R.UIT'er,
ik ben Tomar

Mijn naam is Tomar Kortenbach, ik ben 21 jaar oud en kom uit Deventer. 

 

Sporten is altijd al een van mijn favoriete bezigheden. Ik ben erg geïnteresseerd in het menselijk lichaam en beweging. Daarom vind ik fitness ook zo leuk. Je kan letterlijk elk spiertje op een specifieke manier aanspreken of trainen en zo kun je het lichaam dus heel gericht trainen. Ik zie het zelf altijd een beetje als beeldhouwen. Fitness en bewegen is daarom, naar mijn mening, ook een soort kunst. 

 

In mijn vrije tijd doe ik zelf het liefst aan fitness, met name echt zware krachttraining (meer richting powerliften). Maar ook muziek maken (ik ben producer en speel gitaar), fotograferen en af en toe tekenen zijn mijn favoriete bezigheden. Verder geniet ik ook erg van hiken en lekker buiten zijn. 

 

Ik ben een rustig, vriendelijk en open persoon, altijd leergierig/nieuwsgierig en ik help anderen altijd graag. Mijn sterkste punt ligt bij de zwaardere krachttraining. Zelf doe ik dit ongeveer vanaf mijn zestiende. 

R.UIT coach

Sinds begin 2022 ben ik begonnen als trainer bij R.UIT en ben ik vaak te vinden bij het vrij sporten. Heb je een vraag, misschien zelfs specifiek over een zware oefening, of kom je ergens niet uit, dan kan je altijd even op mijn schouder tikken als je me ziet lopen. Ik help je graag. 

 

Naast vrij sporten kun je voor de volgende groepslessen bij mij terecht.

Favo houdingen?

55 - 12 mei 2022.jpg

1.  Squat  

Dit vind ik misschien toch wel de beste oefening voor de benen. Het is een zware en technisch lastige oefening maar verder erg leuk en zeer effectief. 

2. Benchpress 

Bankdrukken. Ook een super goede oefening waarbij je niet alleen de borst maar ook de schouders en triceps aanspreekt.  

3. (Sumo) Deadlift 

Naar mijn mening “the king of all lifts”. Bij deze oefening is bijna je hele lichaam wel actief bezig. Dit is ook een super goede oefening voor de rug en beenspieren. De variant “Sumo-Deadlift” is helemaal mijn favoriet. Zoals de naam al aanduidt en zoals op de foto te zien is, sta je met deze variant met de benen wijd naar buiten. 

62 - 12 mei 2022.jpg
68 - 12 mei 2022.jpg

Wil je mij bereiken?

Wil je meer weten over de lessen die geef of heb je een andere vraag? Neem dan contact met mij op!

bottom of page