top of page
91 - 12 mei 2022.jpg

Hi R.UIT'er,
ik ben Irina

Hallo, ik ben Irina. In 2017 ben ik van Spanje naar Nederland verhuisd. Nu woon ik met mijn man en twee dochters in Deventer. Zelf ben ik altijd een actief persoon geweest. Vroeger ben ik begonnen met  lange afstanden lopen, maar ik heb altijd rugproblemen gehad. Dit heeft me bij yoga gebracht.

 

En mijn start in yoga was superactief - ik begon met Ashtanga yoga te beoefenen (liefhebbers van Ashtanga yoga zullen me begrijpen)). Na een tijdje merkte ik tot mijn verbazing dat niet alleen mijn rugklachten verdwenen, maar ook enkele andere gezondheidsproblemen. Sindsdien ben ik me altijd blijven verbazen over de wijsheid en het genialiteit van yoga. Ik studeerde aan een aantal scholen met verschillende tradities. In de tradities van Krishnamacharya, Sivananda en van Iyengar. Maar ook nu leer ik nog van (ja, ik leer constant door) meesters die studenten waren van Sri Shailendra Sharma, de guru van Kriya Yoga. Zelf studeer ik momenteel yogatherapie - de mogelijkheden om yogamethoden te gebruiken om verschillende ziekten te behandelen. Ik hou van yoga omdat er geen grenzen aan hangen, iedereen kan tot in het oneindige verbeteren.

R.UIT coach

Sinds februari 2022 ben ik begonnen bij R.UIT om les te geven in Pilates en Strong Flow.

Favo houdingen?

98 - 12 mei 2022.jpg

1. Surya Yantrasana (kompashouding)

Met deze oefening strek je de achterkant van je dijen en kuitspieren. Daarnaast verstevigt hij de schuine buikspieren en zorgt ‘ie voor een rek in je ribspieren en onderarmen.

 

Door deze houding staand te doen, leren we ons lichaam ook om met balans te werken.

 

2. Ashtavakrasana (achtknoophouding)

Asana (oefening) is vernoemd naar de oude Indiase wijze Ashtavakra, wiens lichaam vanaf de geboorte verwrongen was. Deze asana is goed voor het versterken van je armen, polsen en core. Daarnaast zorgt ‘ie ervoor dat je aan je balans werkt.

99 - 12 mei 2022.jpg
96 - 12 mei 2022.jpg

Wil je mij bereiken?

Wil je meer weten over de lessen die geef of heb je een andere vraag? Neem dan contact met mij op!

bottom of page