top of page

Fitness & Yoga

                                Aroma - R.UIT

Tijdens de R.UIT Aroma yoga les maak je gebruik van essentiële oliën in combinatie met diverse yogahoudingen, ademhalingstechnieken en meditaties. Zo helpt bijvoorbeeld lavendel je beter te ontspannen, brengt bergamot je meer vreugde & positiviteit en helpt pepermunt je te focussen. Laat je iedere keer verrassen door een ander thema!

BBBBBBB - R.UIT

Hoeveel B’s wil je hebben in één les. Je traint namelijk je Buik, Benen en Billen en dit doe je met de BosuBal en de BootyBands.
7 keer de B dus! De BosuBal zorgt er voor dat je tijdens alle oefeningen uit balans wordt gebracht, dit zorgt voor een activatie van de slimme spiertjes (kleine diep liggende spiervezels). Deze les is perfect voor het definiëren van je spieren!

Body & Mind - R.UIT

De body & mind les bestaat uit 4 blokken.
Blok 1 gaat om focus en mobiliteit
Blok 2 richt zich op balans en coördinatie
Blok 3 draait om kracht en uithoudingsvermogen
Blok 4 sluit af met ontspanning en ademhaling
Al met al is de body and mind de meest veelzijdige les bij R.UIT

Bootcamp - R.UIT

De bootcamples is Iedere week op een andere locatie in de buitenlucht. Er wordt gebruik gemaakt van alles wat in de omgeving aanwezig is. Denk aan: bankjes, boomstammen, stoepranden en lantarenpalen. Wees niet bang om vies te worden want dat gaat sowieso gebeuren!

Circuit training - R.UIT

De R.UIT Circuit is een mooie les waarin kracht oefeningen worden afgewisseld met cardio oefeningen. Je blijft zo in een bepaalde hartslag frequentie die helpt bij het fitter worden. De oefeningen die je leert kun je ook zelf tijdens het vrij sporten bij R.UIT toepassen.

Er wordt altijd rekening gehouden met alle lichamelijke klachten en blessures. Ben je voor de eerste keer? Geef dan voorafgaand even aan de R.UIT Coach aan of je blessures of lichamelijke klachten hebt.

Dauwtraining R.UIT

JAAAAA, onze dauwtrap editie. Lunges op de spoorbrug met R.UIT. Begin hemelvaartsdag met een extra vroege work-out sessie. Welke vroege vogels trotseren de spoorbrug door middel van lunges? Na deze dauwtrap sessie staan je benen en billen in vuur en vlam! 

Do-In - R.UIT

De Do-In yoga is een yogavorm welke is gebaseerd op de 5 elementen: hout - vuur - aarde - metaal - water. Door middel van houdingen, strekkingen en bewegingen bevorderen we tijdens de Do-In yogalessen de circulatie van de levensenergie, Qi, die door de meridianen stroomt. Deze meridianen, energie-routes, zijn gekoppeld aan de verschillende organen in het lichaam.

Dru - R.UIT

‘De yoga van het hart’ is een zachte en vloeiende vorm van yoga. Je gaat aan het werk met series, die Energy Block Release (EBR) worden genoemd. Dit zorgt ervoor dat je buig-, strek- en draaibewegingen maakt die blokkades in je lichaam laten wegstromen. Tijdens de les komen klassieke yoga houdingen, pranayama (ademhalingen), mudra’s (handgebaren), positieve affirmaties, bekrachtigende visualisaties en ontspanning naar voren.

Leer leven vanuit de liefdevolle rust in jezelf!

Slow Flow - R.UIT

R.UIT Slow Flow is een dynamische vorm van yoga. Je doet achter elkaar 'een flow’ aan yogahoudingen op de beweging van je ademhaling. De oefeningen vloeien als het ware in elkaar over. Slow Flow is zeer geschikt als je bewust alle spieren in je lichaam wilt voelen. Doordat je continue in beweging bent raak je in een flow, dit werkt stress verminderend en vergroot het zelf bewustzijn. 

Strong Flow - R.UIT

R.UIT Strong Flow is een krachtige flow vorm in de yoga wereld. Alle houdingen worden afgewisseld op het adem tempo en je doet veel krachtige houdingen zoals de plank, neerwaardsehond en boothouding tijdens deze les. Je werkt tijdens deze les aan je lenigheid en kracht uithoudingsvermogen.

Hatha - R.UIT

Hatha yoga is de meest bekende vorm van Yoga in het westen. Deze yogavorm besteedt aandacht aan het onder controle krijgen van lichaam en geest. In deze les neem je goed de tijd voor iedere houding zodat je de houding goed kan voelen en ervaren. Ademhaling en lichaamsbewustzijn zijn de belangrijkste aandachtspunten van deze les.

Kettlebell - R.UIT

Zie hier waarom je wil trainen met een kettlebell. Bij een kettlebell ligt in tegenstelling tot een dumbell het zwaartepunt van je hand af waardoor je core meer aangesproken wordt. Bij het gebruiken van kettlebells worden veel stabiliserende spieren in werking gezet en maak je continu gebruik van je explosieve kracht omhoog waardoor je op een leuke manier snel resultaat boekt.

Kickboksen - R.UIT

Ready to rumbel R.UIT'er? Tijdens een kickboks les bereik je een hele hoge hartslag. Dit is ideaal voor het verbranden van calorieën. We maken gebruik van bokszakken, stootkussens en elkaars handen om zo verschillende trap en stoptechnieken te trainen. Tijdens het kickboksen zet je de armen, de core en je hartslag volledig aan!

Maan - R.UIT

De maan heeft invloed op hoe je je voelt, zowel lichamelijk als geestelijk. De volle maan staat voor dankbaarheid, loslaten en afronden. Het kan zijn dat je barst van de energie (positief of negatief). De nieuwe maan staat voor een nieuw begin, plannen en doelen creëren. Je hebt dan vaak meer behoefte aan ontspanning. Tijdens de maan yoga lessen zijn de yogahoudingen en meditaties passend bij de maan en het sterrenbeeld waarin de maan staat. We maken ook gebruik van essentiële oliën.

Mobiliteit - R.UIT

Met mobiliteit verbeter je de bewegelijkheid van je lichaam. Tijdens deze les maak je gebruik van attributen zoals de foamroller, de straps, triggerpoint ballen en resistance bands om je uit te dagen tijdens stretch en lenigheid oefeningen. Tijdens deze les kun je heel gericht aan blokkades in je lichaam werken waardoor je ze kan verlichten of zelfs verhelpen. Als je merkt dat je bijvoorbeeld moeite hebt met het diep zakken in de squat zul je na een aantal mobiliteit lessen al dieper kunnen squaten.

Mobiliteit is een belangrijke pijler voor meer bewegingsvrijheid . En wie wil er nou niet vrijer kunnen bewegen!

                         Movement - R.UIT

R.UIT Movement is een heerlijke flow les waarbij we terug gaan naar de basiselementen van bewegen. We kijken tijdens deze les naar hoe het lichaam bedoeld is om te bewegen en naar bewegingen die gemaakt worden om ons heen zoals bijvoorbeeld in het dierenrijk. Mobiliteit en bewegelijkheid zijn de key aandachtspunten van deze les en is daarom een mooie mix tussen yoga en fitness.

Nidra - R.UIT

Yoga Nidra is een bijzondere staat tussen slapen en waken, ook wel 'yoga slaap' genoemd. Het doel van Yoga Nidra is om volledig te ontspannen, je gedachten onder controle te krijgen en uiteindelijk op het diepste niveau te leren loslaten. Door middel van geleide meditaties, een bodyscan, het zetten van een intentie/sankalpa en ademhalingsoefeningen bereik je deze bijzondere staat van zijn. Het vergroot je weerstand, verbetert je slaap, vermindert stress en zorgt voor een goede ademhaling.

Pilates - R.UIT

R.UIT Pilates is een effectieve work-out waarmee je spieren zowel versterkt als rekt. Er is veel aandacht voor je lichaamshouding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling. Na een R.UIT Pilates les is je hoofd leeg, je lichaam soepeler en heb je een voldaan gevoel. 

Power - R.UIT

R.UIT Power is een krachtige flow vorm in de yoga wereld. Je kan stellen dat het een strong flow is. Alle houdingen worden afgewisseld op het adem tempo en je doet veel krachtige houdingen zoals de plank, neerwaardsehond en boothouding tijdens deze les. Je werkt aan je lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen tijdens deze les. 

Strong - R.UIT

Als sterker worden jouw missie is dan is dit de perfecte les voor jou. Je tilt zware gewichten en traint verschillende spiergroepen zodat je iedere les een stukje sterker bent. Naast de klassieke fitness oefeningen (bankdruk, squat, deadlift en bent over row) doe je tijdens deze les ook functionele krachttraining.

SUP - R.UIT

Wanneer de zon begint te schijnen is het tijd voor de R.UIT SUP les! SUP betekent Stant Up Paddle. Balancerend op een SUP board. Je kunt de les volgen in je bikini, badpak en/of sportkleding. Dit is afhankelijk van het weer. Zorg dat je na afloop een droog setje kleding aan kunt trekken voor als je in het water PLONST! We checken de weersvoorspellingen goed. Het kan altijd zijn dat de les toch last minute wordt geannuleerd door lichte weersomstandigheden. 

Swing - R.UIT

Bij Swing yoga maak je tijdens de yogahoudingen gebruik van een doek die lijkt op een hangmat, dit noemen we de swing. De swing kan je uit balans brengen in een yoga houding of juist meer houvast en stevigheid bieden zodat een houding wat makkelijker wordt. Tijdens iedere Swing yoga les kun je een aantal minuten ondersteboven hangen. Dit is erg goed bij rug-, nek- en schouderklachten omdat je wordt gedwongen om vanuit een rechte en natuurlijk (uitgelijnde) houding te ontspannen. Daarnaast staat 5 minuten ondersteboven hangen gelijk aan 4 uur slaap. Een echte power nap dus!

Calisthenics - R.UIT

In de R.UIT calisthenics les train je met behulp van je eigen lichaamsgewicht als weerstand. Dit doen we door duw-, trek-, buig-, sprong- en zwaai-oefeningen te doen. We trainen spierkracht, mobiliteit/flexibiliteit en ons uithoudingsvermogen. 

Total Body Work-out - R.UIT

De naam zegt het al! Tijdens deze les train je iedere spier in je lichaam. Er wordt gebruik gemaakt van een boel materiaal zodat iedere work-out niet alleen effectief maar ook super leuk is! Ready to get sweaty?

Vinyasa Flow - R.UIT

R.UIT Vinyasa Flow is een dynamische vorm van yoga in combinatie met je ademhaling. Het is pittiger dan de power yoga les. Er komt veel warmte vrij waardoor je zal merken dat je lekker gaat zweten

Vrij Sporten - R.UIT

Kom 60 minuten vrij sporten bij R.UIT en maak gebruik van alle fitness materialen. Er is altijd een R.UIT coach aanwezig. Je kunt je eigen gang gaan, een R.UIT trainingsschema volgen of de R.UIT coach mee laten denken! 

Stretch & Flex - R.UIT

Zeg jij ook tegen jezelf dat je na elke work-out eigenlijk even moet stretchen maar schiet het er elke keer weer bij in of heb je geen idee wat je eigenlijk moet en kan doen? Geen stress, tijdens het R.UIT Stretch & Flex uurtje is er volledige focus op heerlijke full body oefeningen. Dus, wil jij wat mobieler en flexibeler door het leven gaan, kom dan naar de Strech & Flex les!

Yin - R.UIT

R.UIT Yin is een rustige vorm van Yoga. Je neemt 3 tot 5 minuten de tijd voor houdingen om zo zachtjes dieper in een houding te kunnen komen.
Je maakt gebruik van diepe ontspannende ademhalingstechnieken om iedere houding te begeleiden. Door deze rustige benadering kun je heel gecontroleerd het uiterste in een houding opzoeken. R.UIT Yin heeft als grootste voordeel dat je diep liggend bindweefsel versoepelt en versterkt en daarmee ook de gewrichten soepel houdt.

Zonnegroet - R.UIT

Op 21 juni is het internationale yoga dag. Het is de langste dag wat betekent dat we zoveel mogelijk zonnegroeten gaan doen op deze dag. Doe je de volgende keer mee? 

Zwanger - R.UIT

Ben je zwanger en wil je verantwoord yoga'en & je kunnen voorbereiden op de bevalling? Dan is deze les wat voor jou! Naast dat de les voor ontspanning zorgt tijdens de zwangerschap leer je ook ademhalingen en prettige houdingen voor tijdens de bevalling. Je kunt op ieder moment van de zwangerschap starten met deze les en doorgaan tot net voor de bevalling. 

Naast de zwangerschapsyoga les bieden wij ook de cursus Zwanger Totaal aan. In veel gevallen wordt de cursus vergoed vanuit de zorgverzekering. 

Aroma
BBBBBBB
Body & mind
Bootcamp
Circuit training
Dauwtraining
Do-in
Strong Flow/slow flow
Hatha
Kettlebell
Kickboksen
Maan
movement
Nidra
power
strong
SUP
Tiener boksen
swing
Total body
Vrij sporten
Yin
Mobiliteit
Pilates
Vinyasa
Walk-run-walk
Zonnegroet
Zwanger
bottom of page