top of page
PHOTO-2021-12-12-00-57-48 3.jpg

Groepslessen Aanbod

Bij R.UIT in Deventer hebben we een divers aanbod van alles wat met beweging en gezondheid te maken heeft! Benieuwd naar ons aanbod? Scrol dan naar beneden!

 

Welke vorm van bewegen doe jij graag?

Kies jouw favoriete vorm van bewegen. Tik op de tegels en ontdek R.UIT.

Untitled_Artwork.png
Untitled_Artwork.png

Fitness 

Fitness

Goed dat je er bent, ga R voor!

BBBBBBB

Tijdens de BBBBBBB houden we ons bezig met stabiliteit, kracht en core-training. We trainen namelijk buik, benen, billen en dit doen we met de BosuBal en de BootyBands, 7 keer de B dus! De BosuBal zorgt ervoor dat je tijdens alle oefeningen uit balans wordt gebracht. Dit zorgt voor activatie in de slimme spieren (klein en diep liggende spiervezels). Deze les is perfect voor het definiëren van je spieren! 

Body & mind

De Body & Mind is een les waarbij al onze pijlers aan bod komen. De les is opgesplitst in 4 blokken van een kwartier, met bijpassende muziek. Al met al is de Body & Mind de meest veelzijdige les bij R.UIT. Neem altijd voor de zekerheid je sportschoenen mee. 

BBBBBB
Body & Mind

Bootcamp

fa00fcd5-a912-46ab-ac7e-dbd5f6c0eb84.jpeg

Tijdens de bootcamp houden we ons bezig met uithoudingsvermogen, kracht, core en teamwork  = fun!

 

De bootcamp les is iedere week op een andere locatie in de buitenlucht. Er wordt gebruik gemaakt van alles wat in de omgeving aanwezig is. Denk aan; bankjes, boomstammen, stoepranden en lantarenpalen. Wees niet bang om vies te worden R.UIT’er want dat gaat sowieso gebeuren!Je ontvangt de locatie een dag van tevoren via onze bootcamp Whatsapp groep. App de R.UIT telefoon en we voegen je toe!

Circuit

Tijdens de circuit houden we ons bezig met uithoudingskracht, kracht en stabiliteit. 

 

De R.UIT ircuit is een mooie les waarin kracht oefeningen worden afgewisseld met cardio oefeningen. Je blijft zo in een bepaalde hartslag frequentie die helpt bij het fitter worden. De oefeningen die je leert kun je ook zelf tijdens het vrij sporten bij R.UIT toepassen.

Bootcamp
Cicuit

HIIT

Tijdens de HIIT houden we ons bezig met alle spiergroepen en het uithoudingsvermogen. 

 

HIIT staat voor High Intensity Interval Training, dit betekent dat we de hartslag omhoog brengen door middel van explosieve oefeningen. Iedereen kan deze les meedoen, de trainer helpt je hiermee. We trainen alle spiergroepen tijdens de HIIT. De les wordt gegeven in de R.UIT SPEELTUIN. 

Kickboks work-out

Tijdens de kickboks work-out houden we ons bezig met uithoudingsvermogen, coördinatie, techniek, core en (arm)kracht. 

 

Ready to rumbel R.UIT’er? Tijdens de kickboks work-out bereik je een hele hoge hartslag. Dit is ideaal voor het verbranden van calorieën. We maken gebruik van bokszakken, stootkussens en elkaars handen om zo verschillende trap en stoottechnieken te trainen. Tijdens het kickboksen zet je de armen, de core en je hartslag volledig aan!

IMG_9951.jpeg
HIIT
Kickboks work out
Untitled_Artwork.png
IMG_2032.jpeg

Strong

Tijdens de Strong houden we ons bezig met kracht en techniek.

 

Als sterker worden jouw missie is dan is dit de perfecte les voor jou! Je tilt zware gewichten en traint verschillende spiergroepen zodat je iedere les een stukje sterker wordt. Naast de klassieke fitness oefeningen (bankdruk, squat, deadlift en bent over row) doe je tijdens deze les ook functionele krachttraining.

Total Body Work-Out

Tijdens de Total Body Workout houden we ons bezig met kracht, uithoudingsvermogen en core. 

 

De naam zegt het al! Tijdens de R.UIT Total body work-out les train je iedere spier in je lichaam. Er wordt gebruik gemaakt van een boel materiaal zodat iedere work-out niet alleen effectief maar ook super leuk is! Ready to get sweaty R.UIT’er!

Vrij sporten

Kom 60 minuten vrij sporten bij R.UIT en maak gebruik van alle fitness materialen.

Er is altijd een coach aanwezig. Je kunt je eigen gang gaan, een trainingsschema volgen of de docent mee laten denken. Kies zelf of je binnen in de R.UIT BASIS of buiten in de R.UIT SPEELTUIN gaat trainen.

Strong
Total body work-out
Vrij Spotewn

Yoga

Body & mind

De Body & Mind is de les waarbij al onze pijlers aan bod komen. 

 

De les is opgesplitst in 4 blokken van een kwartier, met bijpassende muziek. Al met al is de Body & Mind de meest veelzijdige les bij R.UIT.

 

Neem altijd voor de zekerheid je sportschoenen mee.

Do-in yoga

Tijdens de Do-In houden we ons bezig met acupressuur, ademhaling en 5 elementen. 

 

De Do-In yoga is een yogavorm welke is gebaseerd op de 5 elementen; Hout - Vuur - Aarde - Metaal - Water. Door middel van houdingen, strekkingen en bewegingen bevorder je tijdens de Do-In yogalessen de circulatie van de levensenergie, Qi, die door de meridianen stroomt. Deze meridianen, energie-routes, zijn gekoppeld aan de verschillende organen in het lichaam.

IMG_3928.jpeg
Body & mind
Do-in yoga

Dru yoga

Tijdens de Dru houden we ons bezig met flow, energetisch, ademhaling en ontspanning. 

 

‘De yoga van het hart’ is een zachte en vloeiende vorm van yoga. Je gaat aan het werk met series, die Energy Block Release (EBR) worden genoemd. Dit zorgt ervoor dat je buig-, strek- en draaibewegingen maakt die blokkades in je lichaam laten wegstromen. Tijdens de les komen klassieke yoga houdingen, pranayama (ademhalingen), mudra’s (handgebaren), positieve affirmaties, bekrachtigende visualisaties en ontspanning naar voren.

 

Leer leven vanuit de liefdevolle rust in jezelf!

Tijdens de functionele yoga houden we ons bezig met core, stabiliteit en ademhaling. 

 

De R.UIT functionele yoga is een effectieve work-out waarmee je spieren zowel versterkt als rekt. De focus ligt op de juiste houding van de wervelkolom om zo meer balans te krijgen in je lichaam. Let op, deze functionele yoga is niet geschikt voor beginners. Er is een R.UIT beginners pilates les. 

Functionele Yoga

IMG_3926.jpeg
Dru yoga
Functionele yoga

Hatha Yoga

Hatha yoga

Tijdens de Hatha houden we ons bezig met stabiliteit, statisch, lichaamsbewustzijn en ademhaling. 

 

Hatha yoga is de meest bekende vorm van Yoga in het Westen. Je besteedt aandacht aan het 'onder controle krijgen' van lichaam en geest. In deze les neem je goed de tijd voor iedere houding zodat je de houding goed kan voelen en observeren.

Maan Yoga

Tijdens de Maan houden we ons bezig met meditaties, energetisch en lichaamsbewustzijn.

 

De maan heeft invloed op hoe je je voelt, zowel lichamelijk als geestelijk. De volle maan staat voor dankbaarheid, loslaten en afronden. Het kan zijn dat je barst van de energie (positief of negatief). Tijdens de maan yoga lessen zijn de yogahoudingen en meditaties passend bij de maan en het sterrenbeeld waarin de maan staat. We maken ook gebruik van essentiële oliën.

Maan yoga
IMG_3978.jpeg
Power yoga
DSC_7771-3.jpg
Swing, stectch & Flex

Power Yoga

Swing yoga
Yin yoga
DSC01815.jpg

Tijdens de Power houden we ons bezig met ademhaling, kracht, flexibiliteit en dynamisch. 

 

R.UIT Power is een dynamische vorm van yoga. Alle houdingen worden afgewisseld op het adem tempo en je doet veel krachtige houdingen zoals de plank, neerwaardsehond en boothouding tijdens deze les. 

Swing, Stretch & Flex

Tijdens de Swing, Stretch & Flex houden we ons bezig met flexibiliteit, mobiliteit en lichaamsbewustzijn.

 

Zeg jij ook tegen jezelf dat je na elke work-out eigenlijk even moet stretchen maar schiet het er elke keer weer bij in of heb je geen idee wat je eigenlijk moet en kan doen? Geen stress, tijdens de R.UIT Swing, Strech & Flex uurtje is er volledige focus op heerlijke full body oefeningen waarbij we gebruik maken van de swing. Dit is een doek die lijkt op een hangmat.

Swing Yoga

Pilates
Zwangerschapsyoga

Tijdens de Swing houden we ons bezig met flexibiliteit, mobiliteit en ontspanning

 

Bij Swing Yoga maak je gebruik van een doek (hangmat). Hij kan je uit balans brengen of juist stevigheid bieden in een houding. Tijdens iedere les gaan we ondersteboven hangen. Dit is erg goed voor de rug, nek en schouders omdat je wordt gedwongen om vanuit een rechte en natuurlijk houding te ontspannen. 5 minuten ondersteboven hangen staat gelijk aan 4 uur slaap, een echte power nap dus! 

Yin Yoga

Tijdens de Yin houden we ons bezig met flexibiliteit, mobiliteit, statisch, ademhaling en ontspanning. 

 

R.UIT Yin is een rustige vorm van yoga. Je neemt 3 tot 5 minuten de tijd per houding. Met ontspannende ademhalingstechnieken kom je zachtjes dieper in een houding. Het grootste voordeel is dat je diep liggend bindweefsel versoepelt en versterkt en daarmee ook de gewrichten soepel houdt. Ook zeer geschikt bij artrose en fibromyalgie.

IMG_3934.jpeg

Pilates

IMG_3009.png
Untitled_Artwork.png

Tijdens de beginners Pilates houden we ons bezig met core, stabiliteit en ademhaling.

De R.UIT pilates is een work-out voor beginners waarbij je spieren zowel versterk als rekt. Je leer de basishoudingen binnen Pilates. Het tempo ligt een stuk lager dan bij de functionele yoga. De R.UIT Pilates is een goede les om in te stappen

Zwangerschapsyoga

Tijdens de Zwanger houden we ons bezig met lichaamsbewustzijn, ademhaling en ontspanning. 

 

Ben je zwanger en wil je verantwoord yoga'en & je kunnen voorbereiden op de bevalling? Dan is deze les wat voor jou! Naast dat de les voor ontspanning zorgt tijdens de zwangerschap leer je ook ademhalingen en prettige houdingen voor tijdens de bevalling. Je kunt op ieder moment van de zwangerschap starten met deze les en doorgaan tot net voor de bevalling. 

 

Naast de zwangerschapsyoga les bieden wij ook de individuele cursus Zwanger Totaal aan. In veel gevallen wordt de cursus vergoed vanuit de zorgverzekering.

 

Meer informatie? App de R.UIT telefoon 06 20 56 16 61

Bekijk al ons aanbod