top of page
print RUIT_Tekengebied 1.png

Pre- en postnatale begeleiding

Bij R.UIT kun je fit en gezond zijn en blijven tijdens en na je zwangerschap. Je lichaam is in deze bijzondere periode tot zeer veel in staat, maar soms is het lastig te ontdekken wat voor jou de juiste aanpak is op het gebied van bewegen, ontspannen en sporten. Ben je bewust van je krachten, de veranderingen en eventuele lichamelijke klachten. Leer je lichaam liefdevol te benaderen. Ervaar wat het nodig heeft om fit en sterk te zijn en haal het beste uit jezelf naar boven! 

 

Ook bij een diastage en/of bij  bekken- en bekkenbodem klachten tijdens of na je zwangerschap kun je terecht bij R.UIT omdat BIJKYLIE oefentherapeut Cesar is.

 

Hieronder ons aanbod voor tijdens en na de zwangerschap:

Zwanger totaal

De Evidence Based ‘Zwanger Totaal’ cursus

Zwanger Totaal is een evidence- based zwangerschapscursus en bestaat uit 5 lessen van 30 minuten (of één van 60 minuten en één van 90 minuten) en een nacontrole vanaf 6 weken na de bevalling. Je kunt de cursus alleen of samen met je partner volgen.

 

Aan bod komen:

  • Houdingen en bewegingen voor tijdens de zwangerschap en bevalling

  • Ademhalingstechnieken bij harde buiken, (voor)weeën en persen 

  • Oefeningen om het bekken stabiel te houden tijdens de zwangerschap

  • Persoonlijke begeleiding bij zwangerschapsgerelateerde lichamelijke klachten 

  • Anatomie en informatie over de zwangerschap en bevalling

  • (Massage) technieken voor de partner voor tijdens de bevalling

  • Informatie en oefeningen voor de kraamweek 

 

Vanaf 1 januari 2024 bedragen de kosten voor de zwangerschapscursus €200,00.

TIP: meestal wordt het deels of geheel vergoed door jouw zorgverzekeraar.  Het kan onder een zwangerschapscursus potje vallen. Je kunt jouw zorgverzekeraar altijd even bellen om te vragen of ‘Zwanger Totaal‘ bij R.UIT wordt vergoed vanuit dit potje. 

 

Schrijf jezelf in via deze link, kies praktijk Zwanger Totaal Deventer.

 

Je kunt de zwangerschapsyoga en de Zwanger Totaal cursus zeer goed en als aanvulling naast elkaar volgen. 

IMG_4720 2.jpg

Individuele pre- en postnatale begeleiding

BIJKYLIE kun je met zeer veel pre- en postnatale vragen en/ of lichamelijke klachten terecht. Je core en bekkenbodem maken in korte tijd veel veranderingen door. Wordt je bewust van deze veranderingen en leer bijvoorbeeld hoe je het beste kunt ademen tijdens jouw fitness oefeningen of hoe het bekken het sterkste is tijdens diverse houdingen- en bewegingen. Ook kun je handvatten en oefeningen krijgen bij bijvoorbeeld een diastage, herstel na een keizersnede, bekkeninstabiliteit, een verzakking, bandenpijn, incontinentie klachten of een verhoogde buikdruk na de bevalling. 

 

Vul onderstaande contactformulier in en vraag naar de mogelijkheden. 

Begeleiding

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga

Een ‘in de weg zittende’ buik, dikke enkels, een hoge ademhaling, bekken klachten, snel vermoeid, spierspanningen, onzekerheid. Tijdens de zwangerschap kan aangepaste yoga prettig zijn. Bij R.UIT komen de zwangerschapsyoga lessen wekelijks terug in het lesrooster. Je kunt de lessen van het prille begin tot aan de bevalling volgen. Je leert wat je wel en beter niet kunt doen en geeft je lichaam, en vooral je bekken, de optimale steun door stabiliteit en kracht oefeningen. Ook is er aandacht voor de bekkenbodem spieren, diverse ademhalingstechnieken en prettige houdingen voor tijdens de bevalling.

 

Klik hier om een zwangerschapsyoga proefles aan te schaffen. Kies voor een ‘R.UIT ZWANGER PROEF’ voor €11,00.

print RUIT_Tekengebied 1.png
bottom of page