top of page

Oefentherapie
Fysiotherapie

Iedereen heeft een andere manier van bewegen en soms ontstaan hierdoor lichamelijke klachten. Word je hier in het dagelijkse leven of tijdens het sporten door beperkt dan kunnen wij je bij R.UIT verder helpen. Ook wanneer je geen klachten hebt dan kan oefen- en fysiotherapie zinvol zijn, bijvoorbeeld wanneer je preventief wat aan je houding wil doen of wanneer je bij R.UIT wil komen bewegen, maar eerst graag een houdingscheck wil ontvangen vol met tips en adviezen. 

R.UIT werkt per januari 2024 contractvrij als oefentherapeut, fysiotherapeut en manueel therapeut. Hieronder lees je waarom we hiervoor hebben gekozen en wat dit voor jou betekent. 

De Oefen- en Fysiotherapeut bij R.UIT helpt je graag bij het verbeteren van jouw houding- en bewegingen in thuis- en werksituaties door advies te geven over de manier van bewegen, sporten, het (her)inrichten van jouw werkplek en gemakkelijk toepasbare oefeningen. Ook kun je jouw blessure laten intapen of een houdingscheck inplannen voorafgaand aan de R.UIT groepslessen of personal trainingen. Je ontdekt waar de klachten vandaar komen en wat de klachten in stand houdt. Eigen motivatie is nodig om de klachten te laten verminderen of verdwijnen. 

32 - 20 september 2021.jpg
Wat betekend COF

Contractvrije oefen- en fysiotherapie bij R.UIT

Als een oefentherapeut of fysiotherapeut een contract afsluit met een zorgverzekeraar, dan staan er eisen en voorwaarden in het contract waar je als therapeut aan moet voldoen. In het contract staan voorwaarden over het verplicht uitvoeren van cliënt-tevredenheids-enquêtes, hoe vaak je iemand per lichamelijke klacht mag zien, de openingstijden, eisen van inrichting en administratie. Daarnaast wordt er door de zorgverzekeraar bepaald voor welk tarief je een behandeling moet  uitvoeren. Er kan niet worden onderhandeld over deze eisen, voorwaarden en tarieven. Zelfs niet na de uitkomsten van het kostprijsonderzoek die vanuit de overheid is uitgevoerd. 

 

Deze eisen en voorwaarden vragen van R.UIT en onze oefen- en fysiotherapeuten veel tijd en investeringen. Wij vinden dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de behandeling, de aandacht voor de cliënt en het werkplezier van onze oefen- en fysiotherapeuten.

 

We hebben er daarom voor gekozen om contractvrij te werken zodat we vrijer zijn in wat we doen en meer tijd over houden voor de behandeling. Natuurlijk moeten we nog steeds voldoen aan wettelijke verplichtingen. De therapeuten volgen opleidingen en bijscholingen om zo op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de zorg. Ook staan we ingeschreven in het BIG- register en in het kwaliteitsregister. 

11.png
10.png
12.png
7.png
8.png
9.png
Vergoedingen

Vergoedingen

Oefen- en fysiotherapie zit al jaren niet meer in het basispakket, dus de vergoeding is afhankelijk van je aanvullende verzekering. Als je geen aanvullende verzekering hebt, dan zijn de kosten van de behandeling voor eigen rekening. Dit is zo bij iedere praktijk, wel of niet contractvrij. 

 

Heb je wel een aanvullende verzekering? Dan worden de kosten van een behandeling bij een niet- gecontracteerde zorgverlener gedeeltelijk vergoed. Het percentage (vaak 60-80% van het marktconforme tarief) is afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en het soort aanvullende verzekering. De ene zorgverzekering vindt een behandeling 35 euro waard en de andere 40 euro. Het kan dus zijn dat de een meer terugkrijgt dan de ander, terwijl het dezelfde behandeling is. Je betaalt na je behandeling bij R.UIT met de pin en krijgt de factuur per mail. De factuur kun je (als je een aanvullende verzekering hebt) indienen bij je zorgverzekeraar. Vervolgens krijg je een gedeelte van de behandeling terug.

Tarieven

Tarieven

Intake, onderzoek & screening

40 min | €55

Behandeling Oefen- & 
Fysiotherapie

30 min | €45

Behandeling Fysio- & Manuele therapie

30 min | €50

Vergeet je afspraak niet! Voor het binnen 24 uur niet nakomen van een afspraak wordt €45 in rekening gebracht die je niet kunt declareren bij je zorgverzekering.
*Aan huis toeslag is €12,50 per behandeling

Untitled_Artwork.png
Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

𝟭. 𝗪𝗮𝘁 𝗯𝗲𝘁𝗲𝗸𝗲𝗻𝘁 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗿𝗮𝗰𝘁𝘃𝗿𝗶𝗷𝗲 𝗼𝗲𝗳𝗲𝗻- 𝗲𝗻 𝗳𝘆𝘀𝗶𝗼𝘁𝗵𝗲𝗿𝗮𝗽𝗶𝗲 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗺𝗶𝗷 𝗮𝗹𝘀 𝗰𝗹𝗶𝗲̈𝗻𝘁? Nu R.UIT contractvrij werkt is het van belang zelf uit te zoeken welk percentage je van jouw behandeling vergoed krijgt vanuit de aanvullende verzekering voor oefen- en fysiotherapie. Dit kun je vaak terugvinden onder ‘vergoeding niet-gecontracteerde oefentherapie of fysiotherapie’ bij je zorgverzekering. Het verschil met een therapeut die contractvrij werkt, is dat je na afloop van een behandeling bij de oefen- en fysiotherapeut direct het bedrag voor de uitgevoerde behandeling voldoet via de pin. Hierna ontvang je een factuur per email. Je kunt deze factuur daarna indienen bij je zorgverzekeraar, deze wordt dan (deels) vergoed. ​

𝟮. 𝗞𝗮𝗻 𝗶𝗸 𝗱𝗲 𝗳𝗮𝗰𝘁𝘂𝘂𝗿 𝘄𝗲𝗹 𝗴𝗲𝘄𝗼𝗼𝗻 𝗱𝗲𝗰𝗹𝗮𝗿𝗲𝗿𝗲𝗻? Ben je aanvullend verzekerd voor oefen- en fysiotherapie? Dan kun je na afloop van je behandeling bij R.UIT de factuur indienen bij je zorgverzekeraar. Hoeveel je vergoed krijgt is afhankelijk van je zorgverzekeraar. Bekijk hiervoor de polisvoorwaarden, dit is namelijk verschillend per zorgverzekeraar en polis. Oefen- en fysiotherapie wordt in sommige gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. Kinderen tot 18 jaar Voor kinderen tot 18 jaar geldt dat oefentherapie (deels) wordt vergoed vanuit de basisverzekering. De aantal behandelingen en het tarief die je vergoed krijgt uit de basisverzekering is per zorgverzekering verschillend. Chronische aandoening Voor chronische aandoeningen geldt er een specifieke regeling omtrent de vergoedingen. Indien de aandoening behoort tot de chronische lijst, worden de eerste 20 behandelingen (deels) vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Vanaf de 21e behandeling wordt de therapie (deels) vanuit de basisverzekering betaald. ​ Er worden door de zorgverzekeraars verschillende polissen aangeboden. Het grootste verschil wordt gemaakt tussen een natura- en een restitutiepolis.  Een restitutiepolis is een polis waarbij je vrij bent in het kiezen van je oefen- en fysiotherapeut. Je kunt hiermee dus naar je ‘eigen’ oefen- en fysiotherapeut gaan, ook als deze praktijk geen contract met jouw zorgverzekeraar heeft. Je betaalt de rekening eerst zelf, waarna je deze later kunt indienen bij je zorgverzekeraar om deze geheel vergoed te krijgen tot een marktconform tarief per behandeling. Dit tarief verschilt per zorgverzekeraar.  Een naturapolis houdt in dat je oefen- en fysiotherapie facturen door de zorgverzekeraar worden vergoedt en je recht hebt op zorg. Je zorgverzekeraar sluit hiervoor contracten af met de zorgaanbieders waaruit je kunt kiezen. Ga je naar een zorgaanbieder die géén contract heeft met je zorgverzekeraar dan krijgt je slechts een (groot) deel of in sommige gevallen niets vergoedt. Naast deze twee polissen bestaan er nog andere polissen met hun eigen voorwaarden. Check daarom altijd je afgesloten polis bij jouw zorgverzekeraar om zeker te weten of je behandeling (deels) wordt vergoed of niet.

𝟯. 𝗜𝘀 𝗲𝗲𝗻 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗿𝗮𝗰𝘁𝘃𝗿𝗶𝗷𝗲 𝗼𝗲𝗳𝗲𝗻- 𝗲𝗻 𝗳𝘆𝘀𝗶𝗼𝘁𝗵𝗲𝗿𝗮𝗽𝗲𝘂𝘁 𝗯𝗶𝗷 𝗥.𝗨𝗜𝗧 𝘄𝗲𝗹 𝗴𝗼𝗲𝗱? Iedere oefentherapeut die een bewijs van bevoegdheid heeft ontvangen moet zich inschrijven bij het ‘Kwaliteitsregister Paramedici’ (KP). Het kwaliteitsregister bewaakt de deskundigheidsbevorderende activiteiten van de aangesloten paramedici. Om de deskundigheid te bewaken moeten we voldoen aan kwaliteitscriteria. In Nederland staat iedere fysiotherapeut verplicht ingeschreven in het Register voor Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg, ook bekend als het BIG-register. In het BIG-register staat beschreven of een persoon bevoegd is om te werken als therapeut. Hiervoor gelden bepaalde opleidings- en gedragseisen. Ook een oefen- en fysiotherapeut die zonder contract werkt moet aan deze eisen voldoen. Om in dit register te komen en te blijven zijn wij als de oefen- en fysiotherapeut verplicht ons bij te scholen en een verplicht aantal uur als therapeut te werken.

𝟰. 𝗪𝗮𝘁 𝗶𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝘃𝗲𝗿𝘀𝗰𝗵𝗶𝗹 𝗺𝗲𝘁 𝗲𝗲𝗻 𝗼𝗲𝗳𝗲𝗻- 𝗲𝗻 𝗳𝘆𝘀𝗶𝗼𝘁𝗵𝗲𝗿𝗮𝗽𝗲𝘂𝘁 𝗱𝗶𝗲 𝘄𝗲𝗹 𝗲𝗲𝗻 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗿𝗮𝗰𝘁 𝗵𝗲𝗲𝗳𝘁? Bij een oefen- en fysiotherapeut mét contract wordt de behandeling door de therapeut ingediend bij jouw zorgverzekeraar. Wanneer je een aanvullende verzekering hebt voor oefen- en fysiotherapie dan wordt deze voor 100% vergoed. Een oefen- en fysiotherapeut mét contract moet zich aan bepaalde eisen en voorwaarden houden die veel tijd in beslag nemen. Bij een oefen- en fysiotherapeut zonder contract betaal je de factuur na afloop eerst zelf met de pin. Daarna kun je de factuur zelf indienen bij je zorgverzekeraar. Een therapeut zonder contract heeft de vrijheid om de behandelkeuzes nog meer af te stemmen op de cliënt en er gaat minder tijd verloren aan verplichte administratie.

𝟱. 𝗞𝗮𝗻 𝗶𝗸 𝗻𝗼𝗴 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗱𝘀 𝗻𝗮𝗮𝗿 𝗥.𝗨𝗜𝗧 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗼𝗲𝗳𝗲𝗻- 𝗲𝗻 𝗳𝘆𝘀𝗶𝗼𝘁𝗵𝗲𝗿𝗮𝗽𝗶𝗲? Iedereen is nog steeds welkom bij R.UIT voor oefen- en fysiotherapie. Zowel met als zonder verwijzing kun je bij ons terecht. Sommige verzekeraars eisen een verwijzing van een arts om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Kijk dit goed na in je afgesloten polis bij jouw zorgverzekeraar.

𝟲. 𝗪𝗮𝘁 𝘇𝗶𝗷𝗻 𝗱𝗲 𝘃𝗼𝗼𝗿𝗱𝗲𝗹𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗻 𝗲𝗲𝗻 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗿𝗮𝗰𝘁𝘃𝗿𝗶𝗷𝗲 𝗼𝗲𝗳𝗲𝗻- 𝗲𝗻 𝗳𝘆𝘀𝗶𝗼𝘁𝗵𝗲𝗿𝗮𝗽𝗶𝗲? Door contractvrij te werken zijn er minder regels, beperkingen en administratieve eisen van de zorgverzekeraars en blijf jij als cliënt altijd centraal staan. Er is meer ruimte voor onze passie om jou de beste zorg te kunnen blijven bieden. Bij R.UIT betekent dit dat je je goed geholpen voelt. We helpen je namelijk graag bij het verbeteren van jouw houding- en bewegingen in thuis- en werksituaties door advies te geven over de manier van bewegen, sporten, het (her)inrichtingen van jouw werkplek en geven je gemakkelijk toepasbare oefeningen. Sport je bij R.UIT dan kunnen we ook een passend sportschema maken bij de lichamelijke klachten die je ervaart en kijken we naar hoe je de oefeningen uitvoert. Omdat we vrijer kunnen werken zijn de behandelingen nog meer op maat. Je behandelingen kunnen daarbij nog steeds (deels) vergoed worden, het administratieve gedeelte van de behandeling gaat alleen iets anders dan bij de gecontracteerde zorg.

𝟳. 𝗪𝗮𝗮𝗿𝗼𝗺 𝘇𝗼𝘂 𝗶𝗸 𝗻𝗮𝗮𝗿 𝗲𝗲𝗻 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗿𝗮𝗰𝘁𝘃𝗿𝗶𝗷𝗲 𝗼𝗲𝗳𝗲𝗻- 𝗲𝗻 𝗳𝘆𝘀𝗶𝗼𝘁𝗵𝗲𝗿𝗮𝗽𝗶𝗲 𝗴𝗮𝗮𝗻?  De belangrijkste reden om te kiezen voor oefen- en fysiotherapie bij R.UIT is dat je je goed geholpen voelt. We helpen je namelijk graag bij het verbeteren van jouw houding- en bewegingen in thuis- en werksituaties door advies te geven over de manier van bewegen, sporten, het (her)inrichtingen van jouw werkplek en gemakkelijk toepasbare oefeningen. Sport je bij R.UIT dan kunnen we ook een passend sportschema maken bij de lichamelijke klachten die je ervaart en kijken we naar hoe je de oefeningen uitvoert. Omdat we vrijer kunnen werken zijn de behandelingen nog meer op maat.

𝟴. 𝗪𝗮𝘁 𝘇𝗶𝗷𝗻 𝗱𝗲 𝗸𝗼𝘀𝘁𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗻 𝗲𝗲𝗻 𝗼𝗲𝗳𝗲𝗻- 𝗲𝗻 𝗳𝘆𝘀𝗶𝗼𝘁𝗵𝗲𝗿𝗮𝗽𝗶𝗲 𝗯𝗲𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝗶𝗻𝗴 𝗯𝗶𝗷 𝗥.𝗨𝗜𝗧? Onder het kopje ‘tarieven’ vind je een overzicht van de tarieven voor de oefen- en fysiotherapie bij R.UIT. Let op, deze bedragen dien je altijd eerst zelf te betalen, hierna kun je de factuur eventueel indienen bij jouw zorgverzekeraar en wordt deze (deels) vergoed.

𝟵.  𝗠𝗲𝘁 𝘄𝗲𝗹𝗸𝗲 𝗸𝗹𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝗸𝗮𝗻 𝗶𝗸 𝗯𝗶𝗷 𝗥.𝗨𝗜𝗧 𝘁𝗲𝗿𝗲𝗰𝗵𝘁?  Je kunt bij R.UIT terecht als je één of meerdere van onderstaande lichamelijke klachten hebt: Ademhalingsklachten Artrose (slijtage) Angst- en paniek aanvallen Bekkenklachten Burn- out  Concentratieproblemen Fibromyalgie Hernia Heup, knie en/ of enkel klachten Houdingsafwijkingen Hyperventilatie Hypermobiliteit Incontinentieklachten  Lage rugklachten met/ zonder uitstraling naar de benen Migraine, spanningshoofdpijn Reumatoïde artritis (reuma) Nek, schouder en/ of rugklachten  Slaapproblemen Slijmbeursontsteking Sport blessures  Vermoeidheidsklachten  Whiplash klachten  Zwangerschapsgerelateerde klachten

𝟭𝟬. 𝗪𝗮𝗮𝗿 𝘃𝗶𝗻𝗱 𝗶𝗸 𝗱𝗲 𝘃𝗲𝗿𝘇𝘂𝗶𝗺- 𝗲𝗻 𝗯𝗲𝘁𝗮𝗹𝗶𝗻𝗴𝘀𝗿𝗲𝗴𝗲𝗹𝗶𝗻𝗴? De verzuim en betalingsvoorwaarden vind je hieronder: De cliënt is betaling van het factuurbedrag verschuldigd voor iedere oefen- en fysiotherapeutische behandeling aan R.UIT. Wanneer de cliënt niet verschijnt op de afgesproken tijd of (telefonisch) afzegt minder dan 24 uur voor de afgesproken tijd, heeft de oefen- en fysiotherapeut het recht het verzuim tarief in rekening te brengen. Het verzuim tarief bedraagt €45. Dit bedrag dient door de cliënt zelf betaald te worden. De verzekering vergoedt dit niet. Betaling dient binnen 14 dagen na factuurdatum te worden voldaan aan R.UIT. Bij overschrijding van de betalingstermijn is de cliënt van rechtswege in verzuim. Met ingang van de dag waarop de voor betaling gestelde termijn zal zijn verstreken is de cliënt de wettelijke rente over het openstaande bedrag verschuldigd tot de datum van algehele voldoening. R.UIT is eveneens gerechtigd extra administratiekosten in rekening te brengen, zonder dat enige ingebrekestelling is vereist, een en ander onverminderd de verdere rechten welke R.UIT heeft. Alle kosten, ontstaan ten gevolge van gerechtelijke en/ of buitenrechtelijke incassering van de vordering, zijn voor rekening van de cliënt. De buitengerechtelijke kosten zijn vastgesteld op tenminste 15% van het te vorderen bedrag.. Indien de cliënt aangaande het gedeclareerde bedrag bezwaren maakt moet de cliënt dit uiterlijk 14 dagen na ontvangst van de rekening doen, zulks door een gemotiveerde schriftelijke kennisgeving aan de declarant, bij gebreke waarvan de declaratie als tussenpartijen vaststaand en juist wordt aangemerkt. Het aantekenen van bezwaar verlengt de onder punt 5 genoemde termijn niet. Tenzij uitdrukkelijk het tegendeel bewezen wordt, zijn terzake van de juistheid van hetgeen de cliënt aan R.UIT verschuldigd is, de administratieve gegevens van R.UIT van beslissende aard.  Op alle geschillen die verband houden met overeenkomsten tussen cliënt en R.UIT, waarop deze voorwaarden van toepassing zijn, is het Nederlands recht van toepassing en zij worden beslecht door de competente rechter.

Extra informatie

Patiënt veiligheid

 

Een cliënt kan zelf een belangrijke rol spelen in het voorkomen van ongevallen en vergissingen tijdens het zorgproces. Hiervoor heeft de NPCF in samenwerking met de VvOCM een patiëntveiligheidskaart ontwikkeld.

 

De patiëntveiligheidskaart is bedoeld voor de cliënt om, waar mogelijk, actief bij te dragen aan een goed verloop van de zorg. De kaart geeft tips hoe je zelf een bijdrage kunt leveren aan het veiliger maken van de behandeling. Door dit hulpmiddel weet een cliënt waar hij tijdens de behandeling op kan letten en welke vragen hij kan stellen als dingen anders gaan dan verwacht.

 

Je kunt de patiëntveiligheidskaart hier bekijken.

 

Kwaliteitsregister Paramedici

 

Iedere oefentherapeut die het bewijs van bevoegdheid heeft ontvangen, moet zich meteen inschrijven bij het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).

 

Het kwaliteitsregister is een methode om de deskundigheidsbevorderende activiteiten van de aangesloten paramedici, zoals de oefentherapeuten Cesar en Mensendieck, te bewaken.

 

Er zijn kwaliteitscriteria vastgesteld. De geregistreerde paramedicus wordt eens in de vijf jaar gevraagd om aan te tonen dat hij/zij aan de eisen die in de criteria zijn gesteld heeft voldaan. Kijk voor meer informatie op www.kwaliteitsregisterparamedici.nl

 

R.UIT is hierbij aangesloten en voldoet aan de kwaliteitscriteria.

Beroepsgeheim

 

Wij zijn gebonden aan ons beroepsgeheim. Dat wil zeggen dat u erop kunt vertrouwen dat hetgeen u ons in vertrouwen vertelt, nooit zonder uw medeweten en goedkeuring buiten de behandelruimte of aan derden wordt verteld of besproken. Ook voor het overleg met uw huisarts of specialist of de school van uw kind, vragen wij altijd uw goedkeuring. Het kan zijn dat we u vragen hiervoor uw handtekening te zetten.

 

Zorgverzekeraars mogen aan derden (zorgaanbieders zoals oefentherapeuten in dit geval) inlichtingen vragen en geven voor zover dat nodig wordt geacht om de verplichtingen uit hoofde van uw zorgverzekering te kunnen nakomen. Dit gebeurt bijvoorbeeld als uw verzekeraar uw rekeningen rechtstreeks van zorgaanbieders ontvangt en aan hen uitbetaalt. Op die manier wordt uw zorgverzekering sneller en eenvoudiger uitgevoerd.

 

Daarvoor kan het nodig zijn dat de zorgaanbieder die u behandelt, weet hoe u verzekerd bent. Om die reden kunnen de zorgaanbieders uw adres- en polisgegevens op een veilige manier inzien. Zij mogen dat alleen als zij u ook daadwerkelijk behandelen. Als het om een dringende reden noodzakelijk is dat zorgaanbieders geen inzake mogen hebben in uw adresgegevens, dan kunt u dat laten weten aan uw zorgverzekeraar. Die zorgt er dan voor dat uw adresgegevens worden afgeschermd.

 

Klachtenregeling

R.UIT voldoet aan de WKKGZ wet. Eén van de onderdelen is dat u als cliënt een klacht kunt indienen. Dat kan via deze website. Daar treft u alle informatie.

Patiëntveiligheidskaart
Extra infomatie
Contactformulier oefentherapie/fysiotherpie

Dankjewel! We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Contactformulier
bottom of page