top of page
100 - 07 mei 2021.jpg

Hallo R.UIT'er,
ik ben Sander

Je bent op ‘mijn’ pagina beland. Mijn naam is Sander Matser.

Geboren in 1976, drummer, sporter en mens.

Leuk om kennis te maken.

Je kan me herkennen aan de bak energie die voorbij komt.

Ik ben al jaren actief bij Studio R.UIT en sinds dit jaar als docent.

Dit doe ik naast mijn baan als Facility Manager bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland.

Het les geven bij R.UIT biedt mij een mooie afwisseling.

Ik vind zelf dat ik toegankelijk ben en een beetje gek. Humor is belangrijk in het leven en dus ook in de lessen. Waar nodig, ben ik serieus en soms ook een beetje streng. Zo heb ik recent de bijna ‘The Rus’ gekregen van mijn mede docenten omdat ik een strenge blik heb en let op de kleinste details.

De lessen die ik geef zijn Bootcamp, Kettlebell, (Kick)boksen en Personal Training.

R.UIT coach

Ik zet de lessen die ik geef voor je op een rijtje zodat je weet wat je kan verwachten!

 

  1. Bootcamp zie ik als een speelkwartier van 60 minuten. Bijna alles mag en kan als het maar in het teken staat van bewegen. En dat we daarbij soms smerig en nat worden hoort er helemaal bij. Ik vind dat iedereen zich elke dag nog een beetje kind moet voelen. Ik doe bijvoorbeeld ook regelmatig kruip en grond oefeningen omdat we dat ‘niet meer mogen’ als je volwassen bent. Terwijl dit juist heel belangrijk is voor je lichamelijke en mentale gezondheid

  2. Kettlebell training wordt steeds populairder en is voor iedereen. Met de ‘IJzeren Kogel’ doen we oefeningen waarmee meerdere spiergroepen tegelijk moeten samenwerken en we zo je conditie, houding, flexibiliteit en kracht verbeteren. We hebben oefeningen op beginners, gevorderden en expert niveau zodat iedereen mee kan doen. Het kan bij verkeerd gebruik blessure gevoelig zijn, om deze reden neem ik veel tijd voor het uitleggen van de oefeningen en nemen ik je stapje voor stapje mee in de wereld van Kettlebell training. In deze wereld zijn de mogelijkheden oneindig.

  3. (kick)bokstraining. Hier kun je in een gecontroleerde omgeving slaan en schoppen. We slaan en schoppen  niet op elkaar, maar wel op bokszakken en elkaars handen ( de pads). Daarnaast doen we lichte spar oefeningen die vooral voor de techniek zijn en om het spel element, die zo leuk is, toe te voegen aan de les. We focussen tijdens de training op conditie, snelheid en techniek. Je gaat zeker buiten adem raken en Je core /romp (samenspel van rug, buik, bil en heupspieren) op de juiste manier leren gebruiken. Want een goede stoot komt vanuit de heup en core. En niet alleen vanuit je arm.

  4.  Bij Personal Training staat jouw behoefte centraal. Voor de meeste mensen is dat vooral een stok achter de deur. Tijdens de PT krijg je de volledige aandacht om effectief te werken aan jouw persoonlijke doelen. Daarnaast kijk ik altijd naar wat voor jou de training leuk maakt zodat je wil blijven komen werken aan je doelen. Als je dan ook nog eens resultaat gaat zien wil je niet meer anders dan werken aan je fysieke en mentale gezondheid!

 

Alle lessen bij R.UIT staan in het teken van Fun, Focus en Functionaliteit. Ik voeg daar altijd nog de F van Variatie aan toe. Want bij R.UIT is iedere les anders. Ik houd er zelf enorm van om spel element toe te voegen aan mijn lessen.

Mijn missie is dat er meer mensen bij R.UIT komen spelen en bewegen omdat je fit voelen een wezenlijk onderdeel is van je levensgeluk. En ik denk dat als je je fit voelt en lekker in je vel zit, dat we ook aardiger zijn voor elkaar. Maar waarom dan bij R.UIT?  Dat zal ik je vertellen uit mijn persoonlijke ervaringen bij R.UIT!

Ik voel me op mijn gemak bij R.UIT omdat we ons zelf als beweegstudio zien waarbij het vooral gaat om hoe je je voelt en niet hoe je eruit ziet. We laten je in je waarde en willen met jou bewegen en plezier hebben.

 

Dus R.UIT’er, Tot heel snel!

 

Favo houdingen?

151 - 07 mei 2021.jpg
122 - 07 mei 2021.jpg

2. Springen in de lucht

 

Voor mij staat dit voor explosiviteit en lenigheid. Altijd handig als je even over een hekje of sloot heen kan springen, ook als je geen 20 meer bent. Hey daar is hij trouwens weer, de F van functionaliteit!  

1. Balans op bal

 

Op deze foto komt kracht, focus en balans samen. Natuurlijk kan dit ook op de grond maar de variatie met de ballen geeft nog meer uitdaging en het verbetert je houding en rompstabiliteit

147 - 07 mei 2021.jpg

3. Kettlebell front swing

 

Bij Kettlebell training komt voor mij alles samen. Wat je ziet is de Kettlebell front swing waarop diverse variaties mogelijk zijn. Zoals deze met een weerstandsbandje. Heel leuk maar let er op dat je de focus niet verliest als je dit gaat proberen want anders gaat de Kettlebell er met jou vandoor. 

Ik heb zelf een kantoor baan en de Kettlebell helpt mij enorm om mijn houding goed en actief te houden na een dag vol zitten achter de computer. 

O ja; en had ik al gezegd dat het vooral gewoon heel leuk is? Dit maakt mijn kettlebell les, al zeg ik het zelf, nog aanstekelijker, mijn enthousiasme en passie voor deze manier van trainen is namelijk onuitputtelijk

Wil je mij bereiken?

Wil je meer weten over de lessen die geef of heb je een andere vraag? Neem dan contact met mij op!

bottom of page