top of page
171 - 07 mei 2021.jpg

HA,
ik ben Kylie

“HA” ik ben Kylie en ik hou van bewegen, sporten en koken ‘lees: lekker eten’. Als ik niet les geef bij R.UIT dan vind je mij op de tennisbaan, ergens in de omgeving met skeelers aan, tijdens de total body work-out bij R.UIT, hardlopend langs de IJssel of wandelend met mijn hond Buddha in het bos. Deze uitlaat kleppen zorgen er voor dat ik kan ont- stressen en balans kan vinden in mijn leven. Dit laatste is extra belangrijk geworden nadat ik in 2014 te maken kreeg met een burn-out. Iets met perfectionisme en niet willen falen, ook terwijl je leven even helemaal op zijn kop staat! 

 

Op mijn 16e moest ik de moeilijke keuze maken of ik prof tennis’ster’ wilde worden of dat ik ging shinen door te gaan studeren. Door mijn vele blessures koos ik ervoor om Oefentherapie Cesar te gaan studeren aan de HU na mijn HAVO diploma. In mijn hoofd voelde deze keuze echt als falen! Alsof ik iets opgaf waar ik jaren voor had moeten vechten. Nu weet ik wel beter, zeker toen alle puzzel stukjes in 2014 beginnend op zijn plaats vielen!

In 2013 heb ik mijn eerste yoga opleiding tot Intergrale yogadocente afgerond om tijdens mijn bachelor of science tot Oefentherapeut Cesar mijn yogastudio op te kunnen zetten. In 2015 ben ik afgestudeerd aan de Hoge school van Utrecht en kon ik ook als Oefentherapeut Cesar aan de slag. Ik zie het nog steeds als een mooie aanvulling want hoe bijzonder is het dat als je lichamelijke klachten ervaart je eerst een houding- en bewegingscheck kan krijgen voordat je start met de yogalessen. Inmiddels heb ik aardig wat yogaopleidingen gedaan en medische nascholingen gevolgd. De nascholingen zijn vooral gericht op alles omtrent een gezonde leefstijl, ademhaling- en spanningsklachten, bekken- en bekkenbodem klachten, slapen, driedimensionaal bewegen en medical taping. Mijn droom is om ooit te starten met de dru yoga opleiding. 

Je kan mij ook op social media volgen voor leefstijl tips en gezonde, lekkere recepten! @bijkylie

R.UIT coach

Binnen R.UIT ben ik werkzaam als Oefentherapeut Cesar, Yogadocente en bied ik de Gecombineerde Leefstijl Interventie COOL aan. Ik bied pre- en postnatale begeleiding aan voor zwangeren en pas het Medical Taping concept toe. 

 

Hieronder vind je alle informatie over:

Wat ik jou mee wil geven bij R.UIT is de lichamelijke en mentale balans tussen aan & uit mogen staan. Tussen aanspannen & ontspannen. Tussen sporten, bewegen & yoga. Ik vind het belangrijk dat je jezelf kan zijn, ook als er lichamelijke en/ of geestelijke klachten en ongemakken aanwezig zijn. Leer plezier te hebben, durf zowel aan als uit te staan en heb geduld bij het maken van kleine aanpassingen in het dagelijkse leven. Soms kan er een drempel of tegenslag zijn, maar jeetje, stukje bij beetje begin je lekkerder in je vel te zitten! Dit heb ik zelf ook echt moeten leren de afgelopen jaren ;)

 

Ik zie je graag bij R.UIT tijdens een yoga of fitness groepsles, een houding- en bewegingscheck (Oefentherapie Cesar), medical taping of de gecombineerde leefstijl interventie COOL. 

Durf af te wijken van veilige routines om lichamelijke- en mentale klachten te verhelpen of verlichten. 

 

Een reis van duizend kilometer begint met de eerste stap

Lao-Tse

 

Ik geef de volgende groepslessen: 

1. R.UIT Hatha

2. R.UIT Flow

3. R.UIT Body and Mind

5. R.UIT Zwanger 

6. R.UIT BBBBBBB

 

Wil je starten met groepslessen, maar durf je niet door jouw blessure of lichamelijke klacht? Bekijk hier wat een houding- en beweegcheck voor jou kan betekenen en plan een afspraak in. Het R.UIT team zorgt dat je altijd mee kunt doen tijdens de groepslessen!

 

lichamelijke klachten

Favo houdingen?

217 - 07 mei 2021.jpg

2. De verlengde squat

 

Deze houding is een uitbreiding op de hurkhouding. Hij is iets uitdagender en werkt aardend. De verlengde squat kom je ook tegen in de maangroet. De houding versterkt je enkels en opent je heupen. Hij zorgt voor een stretch in de liezen, hamstrings en kuitspieren. Een extra variatie is om er een twist aan toe te voegen. Zo verlicht je eventuele spanning in de rug en stimuleert het de spijsvertering. 

191 - 07 mei 2021.jpg

1. De gedraaide stoel

 

Ik hou van houdingen waarin balans naar voren komt. Omdat ik door de dag heen veel prikkels ervaar en keuzes moet maken vind ik het heerlijk om de dag te beginnen of af te sluiten met een pittige balanshouding. Verstand op nul, diep ademen, focussen en gaan! 

198 - 07 mei 2021.jpg

3. Een variatie op de adelaar

 

Ik hou van houdingen waarin balans naar voren komt. Omdat ik door de dag heen veel prikkels ervaar en keuzes moet maken vind ik het heerlijk om de dag te beginnen of af te sluiten met een pittige balanshouding. Verstand op nul, diep ademen, focussen en gaan! 

Wil je mij bereiken?

Wil je meer weten over wat ik voor jou kan betekenen of heb je andere vragen? Neem dan contact met mij op!

06-53 36 57 94

bottom of page